maanantai 11. joulukuuta 2017

Neulekirjani

Innostuin eilen selailemaan (vaatimatonta) neulekirjapinoani ja päätin listata kirjani tänne blogiini. Minulla on tosiaan aika vähän neulekirjoja. Ostan ohjeet mieluummin sähköisenä, koska yleensä neulon yhden mallin vain kerran. Minusta on kätevämpää, kun lukee ohjeita tabletilta tai puhelimelta ja voi pdf:än surutta tehdä omia merkintöjä.

Joku aika sittenhän blogeissa kiersi neulekirjahaaste, jossa tavoitteena oli neuloa edes yksi malli jokaisesta omistamastaan kirjasta. Itse en osallistunut tähän haasteeseen, koska olen neulonut ainakin yhden mallin jokaisesta kirjasta. :)


Tässä tosiaan listaus kirjoistani pienen kommentin kera. Muutamasta kirjasta olen postannut erikseen jo aiemmin, näiden kohdalla olen linkannut niihin postauksiin.

Pam Allen: Scarf Style. Tämä kirja ilmestyi jo 2004 ja tuntui, että silloin jokaisella oli tämä kirja. Tuntuu, että osa malleista on jo vanhentuneita, mutta osan voisin edelleen toteuttaa.
Lumi Karmitsa: Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2. Mitä olen kirjoittanut tämän kirjan ensimmäisestä osasta, pätee kyllä tähän kakkososaankin. Mistä vaan löytyisi aikaa neuloa kaikki nämä mallit...Lesley Stanfield & Melody Griffiths: The Encyclopedia of Knitting. Tässä kirjassa on neuvottu monenlaisia tekniikoita ihan neulomisen perusteista monimutkaisempiinkin tekniikoihin asti, mutta varsinkin vaikeimmat tekniikat on selitetty aika ylimalkaisesti. Lisäksi kirjassa on kaavioita erilaisiin mallineuleisiin.

Lesley Stanfield: Kauneimmat neulemallit. Tämä on mallineulekirja.

Debbie Stoller: Stitch'n bitch. Neulojan käsikirja. Tämä oli ilmestyessään 2006 myös tosi suosittu kirja. Hyvää kirjassa on selkeät tekniikkaohjeet, mutta varsinkin osa malleista on tosi vanhanaikaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti