lauantai 23. joulukuuta 2017

Neulehaaveita eli ikuisuusprojektien luvattu maa

Jos unohdetaan Tour de Sockin ja Sock Madnessin voitot ;), niin minulla on muutama neulomiseen liittyvä haave, jotka haluaisin toteuttaa:

Neulotuin palloin koristeltu kuusi

Taas kerran hehkutan Arne & Carlosin kirjaa - ehkä joskus viidenkymmenen neljän vuoden päästä olen neulonut kaikki pallot ja saan koristella koko kuusen niillä. :D Tämä on kyllä siitä kiitollinen ikuisuusprojekti, että kun saa yhden pallon valmiiksi, on se jo itsessään valmis työ.

Neulottu peitto

Aloin alkuvuonna 2016 neulomaan paloja fingering-vahvuisten lankojen jämistä Beekeeper's quilt -peittoon. "Jos neulon palan päivässä, niin tämähän on vuoden päästä valmis." Voin sanoa, että ei ole.


Tämä projekti hyytyi osittain sen vuoksi, kun en tiedä laitanko valkoisia paloja peittoon. Kaikki muut jämälankani on sävyiltään aika yhtenäisiä, joten ehkä valkoiset palat täytyy käyttää johonkin muuhuun. Toiseen peittoon?!


Palapeitto on puolestaan epäkiitollinen ikuisuusprojekti, yksi valmis pieni kuusikulmio ei paljon lämmitä. Jos pystyisin päättämään, mitä teen valkoisille paloille, voisin alkaa edes pikkuhiljaa yhdistämään paloja.


Tosi vaikea pitsiliina tai -huivi


Neulepinnoista pitsi kiehtoo minua tällä hetkellä eniten. Pieniä, helppoja pitsijuttuja olen neulonut paljonkin, mutta vielä joskus haluaisin neuloa jonkin tosi vaikean, ison pitsiprojektin. Ohutta lankaa, ohuet puikot. Kaavio, jota pitää seurata tarkkaan silmukka silmukalta. Huivi, jonka saa vedettyä sormuksesta läpi. Tai suuri pyöreä pöytäliina, josta lapsenlapset perinnönjaossa riitelevät, kuka sen saa (tai joutuu ottamaan ;).


Mikä on sinun neuleunelmasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti