tiistai 5. joulukuuta 2017

Kevät syksyn keskellä


Lanka: Garnstudio Drops Fabel Long Print
Puikot: 2 mm

Olen mukana Sukka-Finlandiassa ajatuksella jos on kiva malli, niin neulon. Tähän lämmittelymalliin sattui olemaan sopivaa lankaa, liukuvärjättyä Fabelia, joten otin sen puikoille. Värimaailman puolesta sukista tosin tuli ennemminkin syksyiset kuin keväiset. Sattumalta sukista tuli myös lähes samanlaiset: Aloitin toisen sukan täysin vahingossa samasta kohtaa kuin ensimmäisenkin. Jouduin kuitenkin vaihtamaan kerää toisessa sukassa, jolloin raitojen kohdistus meni vähän pieleen ja toisen sukan kärjessä on enemmän ruskeaa kuin toisen. Kantapäitä en lähtenyt edes yrittämään samalla värillä.


En aio edes yrittää osallistua Sukka-Finlandiassa mihinkään nopeuskisaan (eikä luovuuskisakaan innosta), joten muokkasin mallia niin paljon kuin sielu sietää. Varresta neuloin pidemmän kuin ohjeessa, samoin kuin terästä. Pidemmän terän vuoksi jouduin muokkaamaan kärkikavennuksia ja ihan kivannäköiset niistä tulikin. Kantapään tein, toisin kuin ohjeessa, jälkijättöisenä, jotta saisin langan värit jatkumaan katkeamatta. Käytin kantapäässä sädekavennuksia, niillä tulee mun mielestä kaikista istuvin jälkikäteen tehty kantapää.

Sukan aloituksesta en oikein tykkää, en pidä "röpelöisestä" reunasta. Toisaalta se taitaa olla tämän mallin idea, kun sai neulottua varren ensimmäiset kerrokset loppusukka onkin periaatteessa samaa mallikertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti