sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Vohvelisukat


Lanka: Garnstudio Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm (varsien alussa ja varpaissa) ja 2 mm
Ravlery: SM11 Round 5

Sock Madnessin viidennen kierroksen ohje oli mosaiikkia, joka tunnetusti jakaa mielipiteitä. Tässä mallissa oman haasteensa toi vielä se, että joka toinen kerros neulottiin nurjaa, jolloin pinnasta muodostui ainaoikeinneuletta. Mosaiikki ei kuulu omiin suosikkitekniikoihini, ainoa aikaisempi kosketus mosaiikkiin on viime vuoden Tour de Sockista. Neulon siis mosaiikkia vain ja ainoastaan sukkakisoissa. :)


Näitä sukkia neuloessa kieltämättä omat tunteet vaihteli laidasta laitaan, ensimmäinen reaktio tästä mallista oli "rumat sukat" - ja tämä on vielä kauniisti sanottuna. ;) Kuitenkin neuloessa aloin pikkuhiljaa lämmetä tälle mallille ja lopputulos muistuttaakin minusta vohveleita, melkein hain Lidlistä hollantilaisia vohveleita kuvausrekvisiitaksi. Oikeastihan kuviossa on nelilehtisiä apiloita, mutta värivalinnan vuoksi ne ei tule sukissani kovin hyvin esiin.


Mitään kovin uutta ei tässä mallissa minulle ollut. Ilmeisesti kierrereuna on nyt muotia, sillä tämä on jo toinen tämän vuoden Sock Madnessin malli, jossa on sellainen aloitus. Nyt muistin valita pienemmät puikot reunaan, jolloin sain aloituksesta siistimmän. Kantapää oli minulle uudenlainen, kiila neulottiin pinstripe-kuviona sukan taakse ja kantapään käännös tehtiin lyhennetyin kerroksin. Tässä puikkovalintani meni hieman metsään, pinstripe-kuvio osoittautuikin älyttömän tiukaksi - olisi pitänyt vaihtaa kantakiilaan ja jalkaterään suuremmat puikot.


Onnistuin pääsemään vielä tällä kierroksella jatkoon, vaikka oma joukkueeni oli jälleen kerran "that team". Itseasiassa tätä kirjoittaessa oma joukkueeni taitaa olla ainoa, jolla on tämän kierroksen jatkopaikat täynnä. Seuraavaksi vuorossa onkin semifinaalikierros, jolloin jatkoon pääsee enää yksi jokaisesta joukkueesta: Aion toki kovasti yrittää, mutta en kuitenkaan taida olla niin nopea neuloja, että voisin päästä finaaliin asti. Samassa joukkueessa on muutama todella nopea neuloja. Olen parilla viime kierroksella päässyt jatkoon varmasti osittain sen takia, että olen nyt kesälomalla, joten neulomiseen on ollut paljon aikaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti