perjantai 12. toukokuuta 2017

Helmiä ja palmikoita


Malli: Symphony Socks
Lanka: Filcolana Arwetta Classic, n. 80 g
Puikot: 2 mm
Ravelry: SM11 Round 4


Sock Madnessin neljännen kierroksen ohje ilmestyi omalta kannaltani varsin sopivasti viime sunnuntaina, kun olimme palaamassa viikonloppureissulta kotiin: Autossa ehdin lukea ohjeen läpi ja kun saavuimme kotiin, valitsin langat sekä helmet ja aloin neuloa. Sunnuntai-ilta ja pari päivää menivätkin sitten neuloessa ja tiistai-iltana sain raportoida valmiit sukat. Olen tällä hetkellä sopivasti kesälomalla, joten onnistui tuollainen neulominen - öitä ei sentään kuitenkaan tarvinnut valvoa. :)


Tämä malli on Sock Madnessin tämänastisista ehdottomasti suosikkini, sopivan mielenkiintoinen, joskaan tämä(kään) ei mielestäni mitenkään erityisen vaativa ollut. Ennemminkin mallia voisi kuvailla sanalla hidas, kiitos helmien ja palmikoiden. Olen mieltänyt sukissa aina helmet ja pitsin yhteen, mutta hyvin sopii myös helmet ja palmikot samaan malliin.


Toki varsinkin nyt kertaalleen mallin neulottuani keksin monta muutosta, jolla mielestäni tulisi vielä kivemmat sukat: Esimerkiksi kantapään tekisin tavallista vahvistettua neuletta, nyt se on joustinta, jolla ei mielestäni tule riittävän tukevaa kantapäätä. Myöskin kärjen neuloisin sileää, vaikka niin, että viimeisellä jalkaterän mallikuvion toistolla neulos muuttuisi asteittain sileäksi. Jos joskus tulee neulottua tämä malli uudestaan, niin täytyy tehdä nämä muutokset.

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Tämä oli minunkin suosikkini Sock Madness malleista tähän mennessä.

    VastaaPoista