maanantai 6. maaliskuuta 2017

Maailman suloisimmat sukat


Malli: Kissimirrit
Lanka: Garnstudio DROPS Fabel, harmaata n. 75 g ja valkeaa n. 45 g
Puikot: kissakuviossa 2,5 mm, muuten 2 mm
Ravelry: Kisukat


Kissimirrit-malli oli juuri se, joka sai minut ensin lainaamaan Lumi Karmitsan kirjan Villit vanttuut & vallattomat villasukat kirjastosta ja lopulta ostamaan kirjan omaksi. Vakaa aikomukseni oli neuloa hienot kissasukat itselleni, mutta yllättäen mieheni bongasi mallin ja alkoi vaatia sellaisia itselleen.Muutaman pienen muokkauksen tein malliin, osan tarkoituksella ja osan tahattomasti: Resorin neuloin kierrettyä 1 oikein, 1 nurin -joustinta, minusta niin tulee siistimpi kuin 2 oikein, 2 nurin -joustimella. Arvelin myös, että mieheni ei arvostaisi alkuperäiseen malliin kuuluvia nyörejä ja tupsuja, joten jätin ne, ja niitä varten neulotut reiät pois.


En tykännyt siitä, kuinka ohjeen kiilakavennukset "katkaisivat" jalkaterän kuvion, joten siirsin kavennukset jalkapohjaan ja korvasin ne pin stripe -kuviolla. Vähän jos olisin miettinyt enemmän, olisi kavennuksista saanut siistimmänkin näköiset. Toinen jalkaterään tekemäni muutos oli jättää kirjoneuleraita (samanlainen kuin varressa) pois - tämä oli se tahaton muutos: yksinkertaisesti unohdin koko raidan, kun neuloin innoissani terän kuviota. :)


Kissimirrit oli hauska malli neuloa, ainoastaan kissakuvion kohta vaati tarkempaa keskittymistä ja sekin neuloontui yllättävän nopeasti, kun oli mukava nähdä, kuinka kissat muodostuivat kerros kerrokselta. Eniten päänvaivaa aiheuttivat pitkät langanjuoksut etenkin kuvion alussa ja lopussa. Tällä kertaa sidoin langanjuoksut neulomalla sidottavalla langalla ylimääräisen nurjan silmukan noin viiden silmukan välein. Kun langanjuoksua ei tarvinnut enää sitoa, kavensin ylimääräisen silmukan pois.


En siis tällä kertaa saanut kissasukkia itselleni, mutta enköhän kuitenki villasukissa pysy: Maaliskuun myötä alkoi taas Sock Madness -kilpailu enkä malttanut olla osallistumatta. Tällä hetkellä on menossa karsintakierros, jonka malli (Twisted Madness) on jakanut mielipiteitä. Malli ei sinänsä ole vaikea neuloa, mutta työläshän se on. Mulla sattui kuitenkin olemaan malliin varsin hyvin sopivaa lankaa, joten kivat sukat on tulossa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti