torstai 12. tammikuuta 2017

Sassenach


Lanka: Garnstudio Drops Eskimo, n. 150 g
Puikot: 15 mm
Ravelry: Sassenach

Joku aika sitten kirjoitin, kuinka olin ehkä hieman harkitsemattomasti ostanut Highland Knits -kirjan, jossa on malleja Outlander-tv-sarjan innoittamana. Ihastuin kuitenkin paksusta langasta neulottuun Sassenach-kauluriin, joten päätin toteuttaa sen. Tämän neuloin itseasiassa jo viime vuoden puolella, mutta esittely on unohtunut.


Vaikeinta tässä mallissa oli sopivan langan löytäminen: Alkuperäinen malli neulotaan lähes ohuen köyden paksuisesta langasta kaksinkertaisena puikoilla, jotka paksuutensa vuoksi kelpaisivat takkapuiksi... Eskimo oli paksuinta lankaa, jonka löysin. Uusia puikkoja en viitsinyt tätä varten ostaa, joten käytin 15 mm, paksuimpia, jotka minulla oli.


Luonnollisestikaan en päässyt langallani ja puikoillani ohjeen tiheyteen, joten mukautin silmukkamäärääni sen mukaan, että sain ohjeen levyisen huivin. Itse kauluri valmistui tosi nopeasti, yhdessä illassa. Pituuden mallailin sen mukaan, että huivi menee valmiina kaksi kertaa kaulan ympäri. Kuvassa kauluri näyttää kireältä, mutta käytössä asettunee hyvin, kun neule kuitenkin venyy hieman.

2 kommenttia:

  1. Näyttää lämpimältä! Hyvää alkanutta vuotta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuo on tosiaan lämmin. :)

    VastaaPoista