torstai 27. lokakuuta 2016

Toisen sukan syndrooma


Lanka: Garnstudio Drops Fabel harmaa, n. 60 g ja Regia 4-fädig musta, n. 10 g ja turkoosi n. 20 g
Puikot: 1,5 mm ja 2 mm tai 2 mm ja 2,5 mm (?!)

Minulla ei ole yleensä vaikeuksia tehdä parillisia projekteja, ts. kun saan ensimmäisen sukan valmiiksi, minulle ei ole ongelma aloittaa toista. Nyt kuitenkin, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, Echoes from Karelia -sukkien kanssa kävi toisin - ensimmäisen sukan neuloin parissa päivässä, kun taas toiseen kului aikaa pari kuukautta.


Kun kahden sukan neulomisen välissä on paljon aikaa, on vaikeaa saada sukista täysin samanlaiset. Teen toki aina neuloessa muistiinpanoja, mutta enää parin kuukauden päästä ei voi muistaa, mitä tarkoittaa "3x" tai "19x". (Siis ne tietenkin tarkoittavat kolme kertaa ja 19 kertaa, mutta mitä toistetaan kolme kertaa?! ;) Esimerkiksi toisen sukan kantalapun jouduin neulomaan kahdesti, kun en enää osannutkaan tulkita muistiinpanojani.


Pitäisi myös varmaankin merkitä jonnekin muistiin, mitä puikkoja on käyttänyt. Tiedän, että jälkimmäisessä sukassa neuloin kirjoneuleosuudet 2,5 mm puikoilla ja muut 2 mm puikoilla. Kuitenkin jälkeenpäin huomasin, että olin Ravelryyn merkinnyt puikoiksi 2 mm ja 1,5 mm. Sukat on siis ehkä neulottu eri kokoisilla puikoilla - kyllä ne kuitenkin samankokoiset on. ;)


Laskeskelin, että tämä oli 15. tänä vuonna neulomani sukkapari. Nyt täytyy kyllä pitää taukoa sukkien neulomisesta, ehkä tämä toisen sukan syndroomakin oli vinkki, että neulo jotakin muuta!

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja kauniit värit! Toisinaan käy itsellenikin samalla tavalla! Enimmäkseen kuitenkin neulon kahta sukkaa yhtä aikaa, joko samanaikaisesti tai sitten rinnakkain, jotta tältä vältyttäisiin. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Täytyy kyllä alkaa tehdä sukat yhtä aikaa, looppaamistakin pitäisi kokeilla joskus.

  VastaaPoista
 3. Tiedän tunteen sukan nro 2 aikana... Nämä todellakin kannatti tehdä loppuun. Todella nätit sukat! Ja niin minun lemppariväreissänikin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän itseasiassa jäin noita värejä miettimään, onko harmaan ja turkoosin välillä riittävästi kontrastia...

   Poista