sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Neulekirjaonnettomuus

Olen useastikin kirjoittanut, että ostan hyvin harvoin neulekirjoja: ostan kirjan vain, jos suurin osa malleista on sellaisia, jotka voisin kuvitella neulovani. Tähän sääntöön tuli nyt kuitenkin poikkeus. Koukutuin äskeittäin Outlander-sarjaan niin pahasti, että oli aivan pakko tilata Adlibriksestä Highland Knits: Knitwear Insprired by the Outlander Series -kirja. Eipä ihmekään, että sarjan pohjalta on innostuttu neulomaan, sen verran upeita neuleita päähenkilöllä on kieltämättä näkynyt.


Itselleni kirja oli kuitenkin pienoinen pettymys. Mallit on suunniteltu bulky-, aran- tai worsted-vahvuisille langoille - itse en edes osaa nimetä yhtään bulky-vahvuista lankaa! Mallit ovat myös makuuni vähän turhan simppeleitä, mallia suorakaide tai pelkkä putkilo. Esimerkiksi kirjan sukkaohjeessa ei ole lainkaan kantapäätä. :o Siis selvää on, että kirjan kohderyhmä on aloittelevat neulojat, mutta toisaalta hyvä, jos kirjan myötä joku innostuisikin neulomaan... Plussaa myös hyvistä kuvista, jokaisesta mallista on useita kuvia ja niistä myös näkee selvästi mallin yksityiskohtia.


Löysin silti neulottavaa kirjasta. Woodland Hooded Wrap -huivista varmaankin teen oman versioni hieman ohuemmalle langalle, itseasiassa laitoinkin jo tilaukseen lankaa tätä varten. Kirjan muista huiveista Sassenach Cowl -kauluri houkuttelee, tekisi muutenkin mieli neuloa joku paksu huivi talveksi.


Standing Stones Stockings -sukkamalli houkuttelee myös, mutta itse soveltaisin näistä tosiaan kantapäällisen version. ;) Sinänsä erikoista, että malleissa on käytetty vähän vaativampiakin mallineuleita, niin niiden rakenne on kuten jo aiemminkin todettu älyttömän yksinkertainen.

Suosittelen myös katsomaan Outlander-sarjaa! Sarjahan kertoo 1940-luvun Englannissa elävästä Clairesta, joka matkustaa ajassa 1700-luvun Skotlantiin. Sarjassa yhdistyy siis kaksi intohimoani, menneisyyteen sijoittuvat tv-sarjat ja Skotlanti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti