keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Jotakin tarpeellista


Malli: Clandestine
Lanka: Hjertegarn Sock 4, n. 75 g
Puikot: 2 mm
Ravelry: Clandestine

Nyt seuraa postaus sukista, joiden esittely on meinannut jäädä kokonaan. Tosiaan, neuloin nämä jo toukokuussa serkulleni ylioppilaslahjaksi. Aluksi lahjan miettiminen tuotti vähän päänvaivaa; rahaa mulla ei ole ja serkkuni on jo asunut useamman vuoden omillaan, joten esim. astioillekaan tuskin olisi ollut tarvetta. Lopulta keksin neuloa lahjaksi sukat.

Olen useasti kirjoittanut lahjaksi neulomisesta, kieltämättä hieman mietitytti lähteä antamaan sukkia lahjaksi. Toisaalta, mielestäni villasukat on kuitenkin ihan käytännöllinen lahja ja jos ei itse käytä villasukkia, niin varmasti lähipiiristä löytyy joku, joka voi tarvittaessa ottaa sukat. (Ainakaan minua ei haittaisi, jos saaja antaisikin sukat jollekin toiselle.) Aikoinaan minullekin sukat olisivat varmasti olleet ihan tarpellinen lahja, vaikka en silloin niin olisikaan niitä arvostanut. Nimittäin osa ylioppilaslahjaksi saamistani tavaroista on vieläkin vanhempieni luona ihan käyttämättömänä ja omista ylppäreistäni on jo yli kymmenen vuotta...


Utelin ylioppilaan äidiltä kengännumeron ja lempivärin - jalankoko sattui omani kanssa yksiin, joten ainakin oli jalat, joihon sovittaa keskeneräisiä sukkia. Tummanpunainen oli lankavarastostani lähinnä saajan lempiväriä. Mallin valitsin Cookie A:n sukkakirjasta - pakko se on edes muutama malli kirjasta neuloa, jottta se maksaa itsensä takaisin. ;)


Clandestine on mukava malli neuloa lahjaksi, valmiista sukasta tulee melko joustava, joten koon ei tarvitse olla ihan tarkka. Mallineule oli toisaalta melko haastava neulottava, en missään vaiheessa oppinut sitä ulkoa ja silmukoiden määrä vaihteli kerrokselta toiselle. Lopputulos on kyllä näyttävän ja toivottavasti päätyvät käyttöön.

4 kommenttia: