sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Ready, set, knit


Malli: Twists & Turns (Tour de Sock 2016 Stage 1)
Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball, n. 65 g
Puikot: 2 mm

Kesäkuun eka päivänä klo 15:30 olin teroittanut puikot, valinnut langan, tehnyt sähköpostiluonnoksen ja Ravelryn projektisivun valmiiksi, teipannut nimettömät ja ottanut kisajuomat ja eväät kädenulottuville - Tour de Sockin eka kierros alkoi. Ekalle kierrokselle sattui tosi kivat pitsisukat, malli oli helppo ja opin sen nopeasti ulkoa - vain pari kohtaa oli sellaisia, joita jouduin tarkistamaan kaaviosta. Onneksi olin jo Sock Madnessissa neulonut sukat samalta suunnittelijalta, joten se helpotti näiden neulomista. Ainoa vaikeampi juttu oli kiilakavennuksissa olleet pitsikaaviot, mutta myös Madnessin sukissa oli vastaavat.


Neuloin keskiviikkona sukkia melko myöhään, torstaina olin sopinut käyntiä Helsinkiin, joten silloin neulominen jäi vähemmälle - toki bussimatkat kului neuloessa. Valmiiksi sukat sain perjantaina, olin ekan etapin 54. Vähän harmittaa, jos ei olisi ollut reissua sovittuna, olisin saanut sukat nopeamminkin valmiiksi...

Viime vuonna ehdin saada aikataulussa ainoastaan ekan etapin sukat valmiiksi, tänä vuonna haluaisin kyllä saada kaikki valmiiksi ja toki mahdollisimman hyvä sijoitus olisi plussaa. Tosin ainakin seuraavan ohjeen ilmestymisen aikoihin olen töissä, joten katsotaan... :)


Langaksi olin valinnut Schoppelin Zauberballin jo ennen ohjeen julkaisua, sillä materiaalilistassa tälle mallille oli esitetty yhtenä vaihtoehtona juuri liukuvärjättyä lankaa. Ihan hyvin tämä lanka sopiikin tähän malliin. Toisessa sukassa värit osuu tosi nätisti, mutta ärsyttää, kun toisessa harmaa väriliuku sattuu juuri kantapään kohdalle, jolloin jalan päälle tulee jyrkkä valkoisen ja harmaan raja. Mulle jäi tätä lankaa vielä kolmannen sukan verran, pitäisikö neuloa kolmas sukka ja testata, menisikö siinä liu'ut paremmin. ;)

Zauberball on lankana ihan uusi tuttavuus mulle. Lanka on erittäin pehmeää, jouduin neuloessa useamman kerran tarkistamaan, että siinä todella on myös keinokuitua vahvikkeena. Saa nähdä, miten nämä kestää käytössä.


2 kommenttia:

  1. Meillä on Äidin kanssa vasta keskinäinen kisa menossa. Olemme ensimmäistä kertaa mukana kisassa ja Äiti on tämän erän voittanut, sillä omat sukkani ovat vasta varsista valmiit kun työt haittaavat harrastusta liiakseen..

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti ehdit seuraavilla etapeilla neulomaan enemmän!

    VastaaPoista