tiistai 17. toukokuuta 2016

Tiukistelua

   
Malli: Sweet Nuttins (Sock Madness 10 Round 4)
Lanka: Austermann Step Classic, n. 70 g
Puikot: 1,5 mm

Sain vasta tänään Sock Madnessin neljännen kierroksen sukat valmiiksi, kiitos normaalia tiukempien työviikkojen ja golfkauden alkamisen. Kisassahan julkaistiin viidennen kierroksen ohje jo muutama päivä sitten, joten tipuin auttamattomasti kisasta pois. Nyt kun olen nähnyt vitosohjeen, ei putoaminen haittaa, jättimäiset rakkulasukat ei ole ehkä mun juttu. ;)


Onneksi tämä malli oli minulle mieleinen (tai ehkä enemmänkin kuin mieleinen, nämähän on kauneimmat ja ihanimmat sukat sitten naismuistiin), muuten nämä olisi saattanut jäädä neulomatta. Oman käsialani tuntien olisin valinnut S-koon ja 2 mm:n puikot, mutta sukkakisan vaatimuksissa oli M-koko. Niinpä oli pakko valita 1,5 mm:n puikot, koska halusin kuitenkin omaan jalkaani sopivat sukat - mies tuskin olisi suostunut pitsihelmisukkia ottamaan. ;) Yllättävän kivuttomasti hammastikuilla 1,5 millisillä neulominen kuitenkin sujui, jonkin verran jouduin varomaan, etten neulo lankaa halki, sen verran ohuet ja teräväkärkiset puikot kuitenkin olivat. Nuo 1,5 mm puikot on mulla KnitPro Karbonzit ja nyt vakavasti harkitsen uudistavani kaikki puikkoni, mulla on pääasiassa vain perus-Prymejä ja -Addeja...


Yleensä olen tykännyt käyttää helmiä, jotka selkeästi erottuvat neuleesta, mutta jäin sukkakisan edellisten helmisukkien kohdalla harmittelemaan, kun olin valinnut niin eriväriset helmet ja langan, joten päätin näihin sukkiin korjata asian. Tämäkin on mielestäni sellainen malli, johon sopii ihan hyvin samansävyiset helmet ja lanka. Yleensä muuten tykkään helmimalleista, jossa on helmiä vähän tiuhempaan, mutta tämän mallin kohdalla ei harmittanut edes se. :) (Helmineulomisfilosofiani periaate "kun kerran helmiä neulotaan, pitää niitten sitten erottua ja pitää niitä olla paljon" alkaa selvästi rakoilla... ;)


Pääsin tässä ohjeessa testaamaan ja hyväksi havaitsemaan myös Lankamaailmasta tilaamiani palmikkopuikkoja. Apupuikolle siirrettävät silmukat poimitaan lyhyemmällä osalla, sitten ne on lenkissä "turvassa" sen aikaa, kun neulotaan silmukat varsinaiselta puikolta ja lopuksi ne neulotaan pidemmältä osalta. Tämä oli tosiaan kätevä, mulla on perinteisen palmikkopuikon kanssa ongelma, ettei se meinaa mahtua käsiin, tavallisten puikkojen lisäksi, mutta näitä ei tarvitse mitenkään erityisemmin pidellä, kun silmukat ovat lenkkiosassa. Näitä apupuikkoja saisi vaan olla ohuempana, näistä ohuin on yli 3 mm, joka ei tunnu enää ohuelta, jos varsinaiset puikot ovat tosiaan 1,5 mm. :)


Ehdottomasti jatkoon! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti