maanantai 30. toukokuuta 2016

Jotakin vihreää

   

Malli: Hedera
Lanka: Hedgehog Fibres Sock, n. 75 g
Puikot: 2 mm
Ravelry: Hedera


Kummitätini täytti tässä kuussa 70-vuotta ja päätin lahjoa häntä sukilla. Malliksi valitsin Cookie A:n Hederat, joustavana mallina se on turvallinen valinta lahjasukkiin, koon ei tarvitse olla justiinsa oikea. Mallina Hedera on kieltämättä vähän tylsä, sen verran helppo se oli neuloa. Toisaalta Sock Madnessissa oli välillä sen verran vaikeita ohjeita, että mukavaa vaihtelua tällainen simppelimpi malli. Ja olenpa mukana taas Tour de Sockissa, joten eipä tarvitse pelätä haastavien mallien loppumista kesken. ;)


Päätin, että 70-vuotta on sen verran kunnioitettava ikä, että se ansaitsee kunnon langan, niinpä raaskin  ostaa käsinvärjättyä siililankaa näitä sukkia varten. Ja ihanaa lankaahan tuo on, saisinpa itsellenikin sukat siitä. :)


Hederoilla pääsin korkkaaman Cookie A:n sukkakirjan. En tosiaan yleensä viitsi ostaa neulekirjoja, sillä usein niissä on yksi tai kaksi toteuttamisen arvoista ohjetta, mutta tämän kirjan kohdalla tein tosiaan poikkeuksen, sillä (lähes) kaikki kirjan ohjeet on sellaisia, jotka voisin toteuttaa.

Itseasiassa tälläkin hetkellä puikoilla on toinen malli tästä kirjasta, sekin on menossa lahjaksi. Kirja on kyllä ollut ihan nappiostos, paljon mielenkiintoisia malleja ja selkeät ohjeet. Paljon plussaa myös kuvista, yleiskuvat kirjassa on tosi taidokkaita ja hyvä, että kirjassa on lähikuvat joka mallista. Toisaalta ainoa mielestäni negatiivinen asia liittyy myös kuviin, muutamassa mallissa langat on valittu mallisukkiin huonosti ja esimerkiksi liian tumman langan vuoksi malli ei erotu kirjan kuvista ollenkaan.

4 kommenttia:

 1. Ooh, miten upean väriset! Siililankaa löytyy hyllystä mutta ei ole vielä päätynyt puikoille asti. Ehkä seuraavaksi?

  VastaaPoista
 2. AI kun on upeat sukat! Minulla on myäs ekat siililankasukat puikoilla, ihmetyttää vaan et mitenhän lie kestää käytössä vaikka vahviketta langassa onkin, kun on niin tavattoman pehmoista ja jotenkin pumpulimaista lankaa.

  Olen samaa mieltä kanssasi tuosta sukkakirjasta: oli ostamisen arvoinen! Olen neulonut muutaman viikon sisään Monat ja Monkeyt ties monettako kertaa. Myös nuo Hederat on käyneet puikoillani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika näyttää, miten kestää käytössä... Kieltämättä vahviketta on aika vähän verrattuna muihin sekoitelankoihin.

   Poista