sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Neljäs kerta toden sanoo


Malli: Dotted Rays
Lanka: Drops Alpaca, n. 190 g
Puikot: 3,5 mm
Ravelry: Dotted Rays

Kuten kuvista näkyy, on tämän huivin esitteleminen vähän viivästynyt... Ravelryn muistiinpanojen mukaan tämä huivi valmistui helmikuun lopussa, mutta mm. Sock Madness on vienyt sen verran aikaa, että bloggaaminen tästä on jäänyt. (Ja on mulla vielä pari muutakin juttua, jotka odottaa esittelyä... :)


Taisi olla ihan ryhmäpaine, mikä sai minut valitsemaan tämän mallin - Stephen Westin Suomen vierailun myötä blogeissa näkyi sen verran hänen mallejaan, että minäkin halusin. ;) Koska olen allerginen väreille, valitsin mallin hillitymmästä päästä ja toteutin sen vielä tylsän yksivärisenä. Haluan kyllä vielä joskus neuloa tämän mallin uudestaan useammasta väristä, jotta huivin simpukkamainen muoto pääsee paremmin esille.


Mulla oli pieniä käynnistysvaikeuksia saada tämä malli neulottua, jouduin nimittäin neljä kertaa aloittamaan tämän huivin. Ekalla kerralla mulla oli liian suuret puikot, toisella kerralla säikähdin tuplalangankierroista syntyneitä suuria reikiä - korvasinkin ne yhdellä langankierrolla- ja kolmas purkukerta oli ihan vain omaa hölmöyttä. ;)


Mutta kyllä tämä huivi oli ihan kaiken purkamisen arvoinen, en ole oikeastaan muita huiveja tämän valmistumisen jälkeen käyttänyt. Tykkään siitä, että huivin muoto on lähellä suorakaidetta, jotta sitä voi käyttää kaulaliinan tapaan, ja huivi on riittävän suuri, jotta sen saa pari kertaa kaulan ympärille.

6 kommenttia: