lauantai 6. helmikuuta 2016

Täydellinen villapaitaMalli: Take it Easy
Lanka: Viking of Norway Vilma, n. 360 g
Puikot: 3 mm, reunuksissa 2,5 mm
Ravelry: Vilma

Mitäs voin sanoa?! Mulla on uusi villapaita, joka istuu älyttömän hyvin ja näyttää kivalle - I like it! :)

Take it Easy oli nimensä mukaisesti helppo malli. Hartiaosa ja kaula-aukko vaativat jonkin verran keskittymistä, mutta kun paidan oli saanut neulottua kainaloihin asti, sai vain neuloa sen kummemmin miettimättä.

Ohje oli hyvin kirjoitettu: kertaakaan ei tarvinnut miettiä, kuinkas tässä nyt pitäisikään neuloa. Varmasti vielä joskus teen toisen paidan tällä samalla ohjeella. Neuloin aikalailla ohjeen mukaan,  vartalo-osassa aloitin vyötärökavennukset myöhemmin kuin ohjeessa oli neuvottu. Neuloin paidan koossa M1, mutta tiheyteni oli löysempää kuin ohjeessa, joten silmukat on koosta S1.


Aikaisemmassa kirjoituksessani tästä paidasta olin huolissani langan riittävyydestä. Huoleni osoittautuikin turhaksi, Vilma olikin riittoisaa lankaa. Minulle jopa jäi reilu kerä lankaa jäljelle ja pystyin neulomaan hihoihin lisää pituutta. Muutenkin lanka tuntui neuloessa mukavalta, toivottavasti se myös kestää käytössä. Voi olla, että joudun vielä antamaan paidalle huuhteluainekylvyn, sovitellessa paita on vaikuttanut hieman kutittavalle.

6 kommenttia: