torstai 4. helmikuuta 2016

Hyvän villan haaskausta?

Löysin varastoistani pari topsia merinovillaa ja keksin tehdä niistä huopahelmiä. Joku varmaan sanoisi, että sellaisessa menee hyvät villat hukkaan, mutta en ole perinteisen huovutuksen ystävä enkä kehrätäkään osaa. Helmet tein ottamalla topsista pätkän villaa ja kerimällä siitä pienen pallon, kuin lankakerän. Pistelin huovutusneulalla jokaista palloa muutaman kerran, jotta ne eivät lähtisi purkautumaan. Varsinaisen huovutuksen tein pesukoneessa. Laitoin helmet sukkahousujen sisään varmuuden vuoksi, kunnon Niksi-Pirkka meininkiä. ;)


Ylemmässä kuvassa pallot ennen huovutusta ja alemmassa kuvassa huovutuksen jälkeen. Helmiin tuli yllättävän tasainen pinta ja huovutuksen myötä helmien kokoerot tasoittuivat. Osa helmistä tuli soikeina pesukoneesta, mutta sain paineltua niitä pyöreämmiksi.


Valmiista helmistä tein kaksi kaulakorua ja kaksi rannekorua. Helmet pujotin kuminauhaan, jonka kaulakoruissa yhdistin mustiin nyöreihin. Olin ensin ajatellut pujottaa helmet suoraan nyöriin, mutta multa ei löytynyt riittävän paksua neulaa, jolla pujottaminen olisi onnistunut. Valkoinen nyöri olisi sopinut koruihin varmasti paremmin, mutta mulla oli vain mustaa ja halusin tehdä korut nyt heti. :)


"Pinkin setin" ajattelin antaa syntymäpäivälahjaksi äidilleni.


Itselleni tein kaulakorun, jossa on huopahelmien kaverina vähän isompia, kirkkaita lasihelmiä.


Omassa rannekorussani on mustia cracklelasihelmiä sekä joitakin tavallisia mustia helmiä. Kaksi cracklehelmeä oli jäänyt erikoisesti kiinni toisiinsa, juuri reiän kohdalta. En kuitenkaan uskaltanut käyttää näitä.Yritin käyttää Miisaa kuvausapuna, mutta se ei oikein innostunut hommasta. ;) (Kissaa ei vahingoitettu kuvaa otettaessa. ;) Muuten kyllä Miisa oli innolla "auttamassa" korujen teossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti