sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Retroneulekokeilu


Olen joskus täällä blogissa maininnutkin, että vuosikausia sitten olen ostanut luultavasti jonkin lankakaupan loppuunmyynnistä kudepuikot. Ja ennen kuin olen ostanut ne, ne ovat luultavasti olleet vuosikausia lankakaupan varastossa. ;)

Kudepuikoissa on tosiaan kaksi pitkää, onttoa puikkoa, joiden sisälle laitetaan kudelanka mukana tulevalla siimalla. Itse neulominen tapahtuu periaatteessa ihan normaalisti. Kerroksen alussa kudelanka "lukitaan" neulomalla se yhteen varsinaisen langan kanssa. Neuloessa pitää myös katsoa, että kudelanka jää riittävän löysäksi, jottei se vedä neuletta kasaan - kudelangan vuoksi neule ei jousta yhtään sivusuunnassa.


Nyt tosiaan kokeilin kudepuikkoja ensimmäisen kerran ja totesin, että saa jäädä tähän yhteen kokeiluun. Neulominen kudelankojen kanssa oli vaivalloista, kun työssä kulki vapaana kolme lankaa. Minulla jäi myös kudelangat liian kireälle. En edes kunnon kuvaa mallitilkustani saanut, mutta ei tuotos todellakaan ollut niin kivannäköinen kun etukäteen ajattelin.


Tuo saksankielinen ohje on kyllä niin retro, että se on jo hieno! ;) Harmi vaan, että "Wer stricken kann, kann auch webstricken!" ei kohdallani pitänyt paikkaansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti