sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kultahippusukat


Lanka: Cascade Heritage, noin 70 g
Puikot: 2 mm


Näiden sukkien tarina alkaa jo viime elokuusta, kun pariinkiin otteeseen hehkutin Mountain Trails MKALia. Silloin innoissani ostin liilaa lankaa ja kullanvärisiä helmiä ja yhtä innoissani aloin neuloa mysteerihuivia. Aika pian aloittamisen jälkeen intoni kuitenkin tyssäsi: tajusin, että huivista tulisi sellainen, jolle minulla ei todellakaan olisi käyttöä. Lisäksi isoilla puikoilla neulottu neulos olisi vaatinut isommat helmet kuin varaamani koon 8/0. Purkuunhan se meni. Siksi en mielellään esittelekään keskeneräisiä töitä blogissa - aivan varmasti tulee ongelmia, kun on ensin hehkuttanut keskeneräistä työtä. :)

Huivin sijaan aloin nähdä langan ja helmet sukkina ja kun kuvia katsoo, tein ehdottamasti oikean ratkaisun; vaikea edes sanoin kuvailla, kuinka tyytyväinen olen lopputulokseen. Kullanväriset helmet ja liila lanka on kyllä perfect match. <3 Kuvissa sukat on omissa jaloissani, mutta annan nämä lahjaksi tädilleni, jolla on ehkä hieman pienempi jalka kuin minulla, siksi kuvissa sukat näyttävät pieniltä.


Aivan ongelmatonta näiden sukkien tekeminen ei ollut. Itseasiassa jo ohjeen valitseminen oli vaikeaa: kivoja helmisukkien ohjeita ei hirveästi ole. (Helmisukissa pitää olla PALJON helmiä. :) Olin jo valinnut erään ohjeen, mutta sen ostaminen olisi vaatinut rekisteröitymistä myyjän verkkokauppaan ja maksun jälkeen ohjeen saapumista sähköpostiin olisi pitänyt odottaa vähintään pari tuntia. Vaihtoehtoisesti olisi voinut valita toimitustavaksi paperitulosteen postissa - kuinka edistyksellistä 2010-luvulla. ;) Niinpä äänestin luottokortillani ja valitsin mallin, jonka sai ladata Ravelryn kautta.

Lopputulokseen olen tosiaan hirveän tyytyväinen, mutta tämä malli oli jotenkin tympeä neuloa. Koko ajan sai miettiä, että pysyi kuviossa kärryillä pikkupalmikoiden ja helmikuvion kanssa. Lisäksi helmien neulomisessa on koko ajan riski, että a) kissa kaataa helmikupin, b) mies kaataa helmikupin tai c) itse kaataa helmikupin. ;)


Muutamat pienet muutokset oli tietysti pakko malliin tehdä: Varressa neuloin kaikki oikeat silmukat kiertäen. Kantapään kiilakavennukset piilotin jalkapohjaan - olenkin varmaan joskus kirjoittanut, kuinka niistä mielestäni jää muuten rumat "rannut". Lisäksi varpaissa en enää jatkanut mallineuletta vaan pelkästään sileää ja tein kärkikavennukset sädekavennuksin.

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Itsekin mietin pientä helmineulontaprojektia tässä kesän ekan kokeilun jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Helmineulonta on kyllä kivaa, jos on hyvä malli.

      Poista