keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Varpunen jouluaamuna


Lanka: Novita Samos
Puikot: 3 mm

Mitä joulukoristeisiin tulee, olen varsinainen joulukoristeintoilija. Laitan yleensä joulukoristeita esille jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä joulunpyhät ollaan miehen kanssa vietetty aina jommankumman lapsuudenkodissa - ennen joulua joulukoristeista jaksaa vielä nauttia, joulun jälkeen ne kuitenkin tekee mieli siivota nopeasti pois.

Tänä vuonna olen laittanut joulukoristeita tavallistakin innokkaammin, sillä asutaan ensimmäistä vuotta tässä asunnossa. Kun sitten törmäsin Ravelryssä Bluebird of Happiness -lintukoristeeseen, mulla oli heti selvää, että haluan neuloa oman lintuparven ja ripustaa ne oksiin maljakkoon.


Lintukoriste neulottiin yhtenä kappaleena. Neulominen aloitettiin linnun kaulasta, ensin neulottiin vartalo ja sitten lopuksi pää. Käytin väliaikaista virkkausaloitusta, jolloin jäi helposti silmukat päätä varten. Linnut täytin vanun puutteessa hahtuvalla, lisäsin täytettä samalla kun neuloin. Tällaiset pienet koristeprojektit on siitä kivoja, että niihin saa kirjaimellisesti upotettua epämieluisia lankoja. ;) Myöskään langanpäitä ei tarvitse päätellä, vaan ne voi vain piilottaa työn sisään.

Olisin halunnut neuloa enemmänkin lintuja, mutta nyt toistaiseksi mennään näillä kolmella, sillä jouluksi täytyi tehdä muutakin. :) Toki yhden linnun neuloo melko nopeasti, minulla meni noin tunti. Lankaakaan tähän ei paljoa mene, täytteineen yksi lintu painoi noin 10 grammaa.

2 kommenttia: