maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulun 2015 hittikoriste?


Lanka: Novita virkkauslanka (punainen pallo) ja Kotiväki huvila (musta pallo)
Koukku: 2 mm (punainen pallo) ja 2,5 mm (musta pallo)

En tosiaankaan ole sinut virkkauksen kanssa ja jos totta puhutaan, ehkä vähän kammoankin virkkuukoukkuja - niistä tulee mulla mieleen jokin kidutusväline. ;) Instagramissa törmäsin kuitenkin niin ihaniin virkattuihin joulupalloihin, että oli ihan pakko tarttua koukkuun. Oli muuten hieman hankalaa löytää ohjetta näihin palloihin, mutta ahkeran googlettelun ja instan kaivelemisen jälkeen sellainen lopulta löytyi. :)


Tällainen pallo on aika työläs tehdä; laskeskelin, että yhdessä pallossa mulla kesti 5-6 tuntia ja lisäksi tietenkin kuivumiseen tarvittava aika. On toki lopputulos kaiken vaivan arvoista. :)


Punainen palloa on suosikkini, vaikka värinä musta on muuten enemmän mieleeni. Ohuemmasta langasta tehty pallo on jotenkin herkemmän oloinen ja pienempänä tottakai sirompi - punaisen pallon halkaisija on noin 12 cm ja mustan noin 16 cm. Unohdin punnita pallot ennen tärkkäystä, joten langanmenekistä ei ole mitään käsitystä.


Pallot kiinnitin kattoon sinitarralla, kun mies ei ole syttynyt koukunporaamispyynnöille. Pysyyhän ne silläkin, kun välillä käy painelemassa sinitarraa - kumpikin pallo on jo kerran ehtinyt tulla alas...


Varmaan täytyy vielä (ainakin) yksi pallo virkata, törmäsin nimittäin Titityyssä ihaniin bling bling -lankohin. Tämä taitaa kyllä ehtiä vasta ensi jouluksi...

2 kommenttia:

  1. Olen katsellut noita palloja sormet syyhyten, mutta ehkä ensi jouluna... :)

    VastaaPoista
  2. Melkein pitäisi aloittaa joulu(neule)valmistelut jo tammikuussa, niin paljon kivoja malleja on olemassa... :)

    VastaaPoista