keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joululahjontaa


Malli: Aramis
Lanka: Garnstudio Drops Fabel, n. 80 g
Puikot: 2 mm


Sovin mieheni kanssa, että annamme minun ja hänen vanhemmille kullekin joululahjaksi sukat - mies ostaa langat ja minä neulon. Anopeille löytyi sopivat mallit helposti, mutta miehille sopivia sukkamalleja oli vaikea löytää. Lopulta törmäsin kolmen muskettisoturin mukaan nimettyihin malleihin: Aramis, Athos ja Porthos, ei mitään turhia krumeluureja, mutta kuitenkin riittävän mielenkiintoinen mallineule. Annoin miehen valita näistä kolmesta mallista ja niin päätyivät Aramikset puikoille.


Mallineule oli tosiaan yksinkertainen, mutta ei riittävän yksinkertainen - mallineule olisi pitänyt neuloa peilikuvaksi toiseen sukkaan, mutta unohdin. ;) Toisin kuin ohjeessa, en tehnyt vahvistettua kantapäätä. Se on mielestäni jotenkin turha, eihän kantalappu niin kulutukselle altis ole, että tarvitsisi vahvistetun neuloksen. Kärjessä on sädekavennukset.


Viimeisessä kuvassa vielä kaikki neljä paria yhteiskuvassa. (Vasemmalta oikealle Nordic Stripes, Aramis, Far Into the Forest ja Touring Bubbles) :) Toisaalta tykkään neuloa lahjaksi sellaisille, joiden tiedän arvostavan itsetehtyä. Sukat on melko turvallinen valinta antaa lahjaksi, jos ne ei miellytäkään saajaa, menee ne vaikka saapassukkina. Mitään näkyvällä paikalla pidettävää, esim. pipoa, tai sisustusjuttuja en antaisi lahjaksi, ellen ihan varmasti tietäisi, että se on saajan mieleen.

Toisaalta lahjaksi neulominen on hirveän stressaavaa, näidenkin kanssa meinasi tulla kiire - ensimmäiset parit neuloin jo kesällä, ja vasta nyt valmistui viimeinen. Varsinkaan toisen pyynnöstä en tykkää ollenkaan neuloa, silloin tekemisestä tulee helposti velvollisuus. Neulominen on kuitenkin harrastus ja käytettävissä oleva neuleaika on mukavin käyttää siihen, mitä oikeasti haluaa neuloa.

4 kommenttia:

 1. Tunnen ihan samoin kun sinäkin, että pyynnöstä neulominen ei ole kivaa. Kaikkein mieluiten annan lahjasukatkin valmiiksi neulottujen pinosta, silloin ei tule turhaa stressiä siitä tuleeko sopiva koko jne.

  Kun neuloo omaksi iloksi sukkia, ne useimmiten onnistuvat hyvin, mutta lahjasukkiin jotenkin kummasti tulee tehtyä virheitä. Kummallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten kanssa niin totta! Ehkä silloin kun tietää neulovansa jollekin toiselle, tulee yritettyä liikaa ja silloin niitä virheitäkin sitten tulee.

   Poista
 2. Niin ja nuo Aramikset meni heti omalle to-do -listalle, kiitos vinkistä ;)

  VastaaPoista