maanantai 12. lokakuuta 2015

Bling bling -sukat


Malli: Pomatomus
Lanka: Lanitium ex Machina Glitter Sock, n. 85 g
Puikot: 2 mm
Ravelry: Bluefish


Cookie A  ja sukkalinjalla jatketaan... :) Pomatomus oli (luonnollisesti ;) tosi kiva malli neuloa ja melko yksinkertainen. Muutaman kerran jouduin purkamaan, kun tuli liikaa keskityttyä telkkariin neulomisen sijasta. Tein sukat prikulleen ohjeen mukaan, joskin kantapään tekisin jälkikäteen toisella tavalla: 1 o, 1 n -joustinneule tekee kantapäästä liian löysän. Itse en myöskään saa poimittua silmukoita kantalapun reunasta siististi, jos kerroksen ensimmäinen silmukka on nostettu.

Nämä taitaa olla kalleimmat koskaan neulomani sukat, mutta kyllä Lanitiumin Glitter Sock oli kuitenkin sen arvoista - taidan säästää loppulangan, jos täytyy ikinä parsia näitä sukkia... :) Mielestäni  tähän malliin sopii älyttömän hyvin tuollainen kimalteleva lanka.


Loin silmukat käyttäen cable cast onia - myös Monkeyt aloitin tällä tavalla. Cable cast on on muunnelma neuloen luomisesta, mutta reunasta jää siistimpi ja joustavampi. Aikaisemmin käytin yleensä neuloen luomista; perinteisestä ristikkäin luomisesta en tykkää, koska on niin hankalaa arvioida, kuinka pitkä langanpää pitää jättää. (Juu, todella major-luokan ongelma... ;)

P.S. Ei tarvinnut enää googlettaa silmukoimista! ;)

2 kommenttia: