sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Lehtiä vai silmiä?


Lanka: Regia 4-fädig, harmaata 60-70 g ja sinistä 50-60 g
Puikot: 2,5 mm

Nyt on minun osaltani Tour de Sock päätelty loppuun, kun sain viimeisetkin sukat valmiiksi. (Lukuunottamatta vitosetapin sukkia, mutta niitä en neulo, liikaa käärmeviboja... :) Aloitin nämä kesäkuussa silloin kun ohje julkaistiin, mutta en sitten saanut niitä silloin etapin aikarajoissa valmiiksi ja näiden neulominen jäi. Kesäkuussa näiden neulominen oli tuskaa, jouduin seuraamaan kaavioita tarkasti rivi riviltä ja silmukka silmukalta, mutta ilmeisesti näiden muutaman kuukauden aikana on tullut sen verran neulomisrutiinia, että voin todeta "eihän se niin vaikeaa ollutkaan".


Minun oli tarkoitus tehdä nämä sukat itselleni, mutta tein nämä L-koon silmukkamäärillä, joten itselleni ne ovat aivan liian isot - onneksi on joululahjapino, johon voin nämä laittaa. :) Neulomisfilosiaani kuuluu "kun maailma on täynnä ihania neuleohjeita, miksi tehdä samalla mallilla uudestaan", mutta näiden kohdalla voisin harkita poikkeusta, sen verran kiva malli tämä on.


Pari asiaa jäi harmittamaan näissä sukissa: Ohje neuvoi aloittamaan sukat Judy's magic cast-onilla, mutta itselläni oli aloittaessa niin kiire saada silmukat puikoille, joten käytin tapaa, jonka olen oppinut Ullasta. Tällä aloituksella kärjestä tuli inhottavan paksu. Pitää kyllä vielä joskus opetella tuo Judy's magic cast-on, ihan jo siksi, että mukava kokeilla uusia juttuja ja tulla neuloessa ulos omalta mukavuusalueeltaan... Ja vaikka varren ainaoikein-reunusta varten kavennettiin silmukoita, jäi mulla tuo reuna silti älyttömän löysäksi. Olisi pitänyt tehdä reuna pienemmillä puikoilla, mutta tosiaan silloin kun neuloin reunaa, ei ollut käsillä muita puikkoja. (Ja jälkikäteen purkaminen ja uudestaan neulominen ei tietenkään tule kysymykseenkään... ;)


Jotain uutta sentään opin (siis kirjoneuleen neulomisen lisäksi ;), nimittäin Jeny's surprisingly stretchy bind off -päättelyn, jolla reunasta tuli mukavan löysä, mutta silti siisti. Ja tämä on oikeastaan joustavista päättelytavoista kivempi päättely kuin esim. sewn bind off, koska ei tarvitse miettiä, kuinka pitkäksi lanka pitää leikata.

6 kommenttia:

 1. Olen ihastellut kisan sukkia ohjeineen ja hieman kiehtoisi yrittää ensi vuonna ottaa osaa kisaan mutta usko omiin taitoihin ja ajankäyttöön hieman epäilyttää.. Ehkäpä tulee mietittyä, onko ohjeet liian vaikeita omille taidoille tai onko ohjeet niin pikkutarkasti selvennetty että hitaampikin yksilö ne tajuaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti kannattaa osallistua! Kisassahan on tosi monentasoisia malleja, mutta ohjeet on kyllä tosi selkeitä - ja aina esim. Ravelrystä saa apua (sekä ulkomaisista että suomalaisista ryhmistä :). Itsellähän tuo ajankäyttö meni ihan pieleen, kun en töiltä ehtinyt kisan tahdissa neuloa, mutta ei se kuitenkaan niin tiukkapipoista ole. :)

   Poista
 2. Nämä on kyllä hienot, niin väri kuin kuviokin!

  VastaaPoista
 3. Upeat sukat ja tasaisen näköinen neulepinta. Minulla on myös ongelmia seurata isoja kaavioita ruutu ruudulta, vie osan neulomismukavuudesta pois eikä samalla voi katsella TV:tä tai seurustella muiden kanssa. Kiva kuulla, että kokemus on auttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti kaavion seuraamiseen vaikuttaa myös malli, ts. kuinka loogisesti se jatkuu.

   Poista