sunnuntai 30. elokuuta 2015

Pohjoisen raitoja


Lanka: Regia 4-fädig, harmaata 50-60 g eli hieman yli kerä, sinistä 25-30 g ja punaista 10-20 g
Puikot: yksivärisissä raidoissa 2 mm ja kirjoneuleraidoissa 2,5 mm

Tour de Sock taisi loppua jo kuukausi sitten, mutta edelleen jälkijunassa esittelen näitä omia sukkiani - hiljaa hyvä tulee jne. (Enkä mainitsekaan edelleen keskeneräisiä kakkosetapin sukkia...) En aluksi meinannut neuloa näitä ollenkaan, sillä ohjeen kuvat eivät sytyttäneet yhtään, mutta kun näin muiden kivoja toteutuksia näistä, päätin kokeilla.

Mallina tämä oli mukava neuloa, lyhyet kirjoneuleraidat valmistuivat kohtuu nopeasti eikä tarvinnut seurata pitkiä kaavioita. Jopa koukuttava malli - "mä neulon vielä yhden raidan". Sukkana taas, tämä ei vaikuta jalkaan kovin mukavalta, sillä kirjoneuleessa on luonnollisesti ihan eri tuntu kuin yksivärisessä raidassa.


Olen kuitenkin tyytyväinen, että tuli neulottua nämä sukat, enää en ole niin kirjoneulekammoinen kuin joskus aiemmin. Näiden sukkien kohdalla opin kirjoneuleesta erityisesti sen, että kirjoneuleessa kannattaa käyttää hieman suurempia puikkoja kuin tavallisessa. On mulla edelleen paljon opeteltavaa kirjoneuleesta, esim. kuinka neuloa kahdella langalla niin, että ne eivät sotkeudu toisiinsa - nyt jouduin aina muutaman kerroksen välein selvittelemään lankoja.

Sukissahan on jälkikäteen tehty kantapää. Ohjeesta poiketen tein kantapään sädekavennuksin. Niin saa mun mielestä mukavan pyöreän kantapään, kun nauhakavennuksin kantapää jää jotenkin "laatikkomaiseksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti