keskiviikko 12. elokuuta 2015

Harmaita raitojaLanka: Silke by Arvier Country, tumman- ja vaaleanharmaata kerä (50 g) kumpaakin
Puikot: 3 mm
Koko: n. 140 x 50 cm
Ravelry: Gray Stripes

Sain Ravelryn vaihdon kautta mm. 2 kerää tätä Silken lankaa, ja heti oli selvää, että neulon niistä huivin - vähän masentavaa neuloa keskellä kesää talvihuivia, mutta tulipa heti helteet kun sain tämän valmiiksi. ;) Malliksi valikoitui Dream Stripes, koska pidän tuollaisista kapeista kolmiohuiveista. Hyvin sain muuten langan käytettyä tähän huiviin - tummanharmaata lankaa ei jäänyt yhtään ja vaalenharmaatakin vain pieni nöttönen.


Vähän kyllä hassua kuvata helteellä villahuivia... Kuvittele ylläolevaan kuvaan takki, pipo ja lapaset sekä lunta, niin näet huivin käytössä. ;)


Huivin pingottaminen oli yllättävän haastavaa, kun en ollut useisiin vuosiin vastaavaa tehnyt. Ainakin mittanauhasta on apua, jos haluaa symmetrisen huivin - ensimmäisellä yrityksellä venytin huivin toisesta puolesta vähän pidemmän kuin toisesta.


En oikein tiennyt, miten reuna olisi pitänyt pingottaa eikä ohjeen kuvistakaan oikein ollut apua. Päädyin sitten pingottamaan niin, että reunaan muodostui tuollaisia "kärkiä".


Huivin jokainen kerros aloitettiin nostetulla silmukalla, joten neuloessa pelkäsin, että yläreuna jää kirraamaan. Onneksi pingottaminen kuitenkin auttoi. Pitäisi vaan hommata "blocking wires", että saa tehtyä suoran reunan... Mitä sitä pitikään rautakaupasta ostaa tähän tarkoitukseen?!


Puikkoina käytin Addin 3 mm:n 120 cm pitkiä pyöröpuikkoja, jotka kai on suunniteltu juuri huivineulontaan. Puikot kyllä toimii huiveissa tosi hyvin, niissä on esim. tosi terävä kärki, joka on helppo viedä silmukasta läpi, mutta niillä neuloessa kädet tulee tosi inhottavan hajuisiksi - samanhajuisiksi kuin olisi käsitellyt paljon kolikkoja.

6 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Minäkin aloitin tuon kerran, muta reuna kirrasi niin paljon, että purin koko alun. Nyt osaisin jo ottaa langankiertoja reunaan, kuten Heidi Alanderin Meadow Stripes-huivissa. Ehkä tämäkin pääsee vielä puikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti ihan käydä kurkkaamassa, miten reuna tuossa Meadow Stripes -huivissa tehdään, aika näppärä konsti. Sinänsä hassua aloittaa tällaisessa huivissa kerros nostetulla silmukalla, mutta kun kokeilin muita tapoja tehdä reuna (aina oikein, sileää neuletta yms.), oli ohjeen tapa kuitenkin parhaimman näköinen.

   Poista
 2. Ihana huivi! Minulla on myös nuo Addin teräväkärkiset "Lace" -puikot, mutta en ole huomannut niistä jäävän hajua. Olisko sulla joku maanantaikappale?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun omat puikot on kyllä jo aika vanhat, voi olla, että johtuu siitä.

   Poista