torstai 18. kesäkuuta 2015

Väritutkielmia


Malli: yksinkertainen kolmen kerroksen "kirjoneule"raita
Lanka: Novita 7 veljestä jämiä, yhteensä n. 120 g
Puikot: 4 mm
Ravelry: Socks


Useissa blogeissa olen törmännyt näihin yksinkertaisiin kolmen kerroksen "kirjoneule"raita sukkiin. Malli vaikutti mielenkiintoiselta ja minulla oli sopivasti* 7 veljestä usean värisiä jämiä, joten tällä kertaa valmistuivat sukat miehelleni.

*ja on vieläkin, eihän tällainen malli paljoa yhtä väriä lankaa vie


Tämmöiset sukat oli kyllä tosi mukava neuloa, pääsi leikittelemään väreillä ja miettimään sopivia väriyhdistelmiä. Mielenkiintoisemmat neuloa kuin ihan perussukat. Mun jämät oli kyllä aikalailla samansävyisiä, joten kovin räikeitä yhdistelmiä ei syntynyt. :)

Tuskaista oli ainoastaan langanpäiden päättely, sillä niitä oli muutama. ;) Olin kyllä neuloessa neulonut osan langanpäistä neuleeseen mukaan, mutta silti niissä riitti pääteltävää parin tunnin verran... :S


Itse sukat on kärjestä aloitetut, kantapäänä jälkeenpäin tehty sädekavennuskantapää - kyllä, kun jumiudun johonkin, niin sitten toistan sitä loputtomiin. :) Jumiutumista tapahtui myös varren resorissa (1 kiertäen oikein, 2 nurin) sekä päättelyssä (sewn bind off), jotka tein samalla lailla kuin TDS:n 1. etapin sukissa. Mitäs sitä hyväksi havaittua muuttamaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti