maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sideways


Malli: poikittain neulottu linen stitch, itse käytin tätä
Lanka: Novita 7 veljestä, yhteensä n. 170 g
Puikot: 5 mm
Koko: n. 17 x 158 cm
Ravelry: Scrap yarn scarf

Mulla oli mielessä jo vuosia sitten näkemäni jämälankahuivi, joka oli värikäs, neulottu poikittain ja mallineuleessa oli nostettuja silmukoita. Googlettelun ja Ravelryn penkomisen jälkeen löysinkin sopivan ohjeen. Ravelryssäkin on useitakin tällaisia malleja, itse käytin Knitting and weaving tidbits -blogin ohjetta, jossa on laskettu valmiiksi, kuinka monta silmukkaa tarvitsee milläkin tiheydellä luoda, jos haluaa tietyn mittaisen huivin (tuumina). Mulla oli 301 silmukkaa (argh! ;)

Eihän tuosta esikuvansa mukaan kovin värikästä tullut, mutta itse käytän mieluummin tuollaista hillityn väristä huivia - jonkun kreisivärityksen voin tehdä esim. sukkiin. Tuo linen/woven stich on pintana tosi upea ja nurja puolikin jää tosi siistinnäköiseksi.


Vinkkinä voin todeta, että tällaisessa työssä kannattaa jo ennen neulomista miettiä, tekeekö huiviin hapsut vai ei - minä en miettinyt: Neuloin aina kaksi kerrosta samalla värillä, jolloin kaikki langanpäät jäivät huivissa toiseen reunaan eikä toisessa reunassa ollut langanpäitä ollenkaan. Valmiina huivi kuitenkin suorastaan huusi hapsuja, joten letitin irtonaiset langanpäät ja toiseen reunaan pujotin neulalla langanpätkiä, jotka sitten letitin. (Enpä olisi kyllä jaksanutkaan päätellä niitä kaikkia langanpätkiä... ;)

Jos olisin jo ennen neulomista tiennyt haluavani hapsut, olisin voinut katkaista langan kummassakin reunassa ja hapsulangat olisivat olleet valmiina. Jos taas ei halua hapsuja, varmasti muutamaa lankaa voi kuljettaa toisessa reunassa mukana, kunhan raidat eivät ole kovin paksuja. :)


Tälle ei - toivottavasti ;) - ole kesällä käyttöä, joten siirrän tämän suoraan varastoon. Nyt ainakin huivi tuntuu mieluisalta, toivottavasti vielä syksyllä myös. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva huivi! Värit ovat samat kuin tämän hetkisessä ykkös(talvi)huivissani :)
    Niin ja onnea sukkatouriin, pääsit sitten neulomaan kotimaisen suunnittelijan sukkia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tourin eka malli oli älyttömän kiva, tänään aiemmin sain ne sukat valmiiksi. Hienoa, että on myös suomalaisia suunnittelijoita mukana. :)

    VastaaPoista