tiistai 23. kesäkuuta 2015

Neulomisen uusia tuulia ;)

Orapihlaja-liinan myötä innostuin selailemaan Ravelryssä muitakin pitsiliinamalleja ja törmäsin Marianne Kinzelin First Book of Modern Lace Knitting -kirjaan. Itse kirjahan on ilmestynyt ensimmäisen kerran jo 1954, joten vähän naureskelen tuolle modern-sanalle. ;)


Kirjassa on 14 mallia, joista suurin osa vaikutti mielenkiintoisilta ja kun Adlibriksessä kirja oli suhteellisen edullinen (n. 10 euroa), päätin tilata sen itselleni. Mallien lisäksi kirjassa on lyhyesti kerrottu myös materiaaleista ja esitelty joitakin peruspitsimallineuleita.

En nyt välttämättä pidä pitsiliinoista sisustuksessa, mutta prosessina ison pitsiliinan neulominen ohuesta langasta kiinnostaa. Mahdollisesti toteutan jonkin kirjan malleista huivina - ostinkin jo ohutta villalankaa tätä varten. Lisäksi ollaan uuteen asuntoon hankkimassa ruokapöytää ja mietin, että voisin neuloa sille neljä pienempää pitsiliinaa tableteiksi. Jos käyttäisi mustaa lankaa, niin voisi saada ihan nykyaikaisen näköisen lopputuloksen. ;)


Mutta aivan kaikkia malleja kirjasta en toteuttaisi: vitsailinkin miehelle, että jos se ostaa nojatuolin, niin neulon siihen tuollaiset suojat... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti