sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Oletko sinäkin aina neulonut tätä suosikkilankaa väärin?

Olen tietyssä mielessä "menen siitä, mistä aita on matalin" -ihminen: en neulo mallitilkkuja enkä lue ohjeita, vaan sovellan niitä jne. Vuosikausia olen myös neulonut sukkia tällä periaatteella: vaikka 7 veljeksen vyötteen sukkaohjeessa on puikkosuositus 3,5 mm ja itselläni on löysähkö käsiala, olen silti  aina tikutellut 7 veljestä 4 mm:n puikoilla, koska tiedän silmukkamäärät, joilla on saan sopivat sukat itselleni.

Kun aloin neuloa omaa versiotani Knittyn Geek sockseista, oikeastaan nämä kaikki ominaisuudet johtivat katastrofiin. ;) Kauempaa katsottuna pinta näyttää ihan kivalta, mutta...


...lähempää hirveän epätasaiselta ja löysältä. Okei, kuvan tilanne on vielä kohtalainen, mutta jos olisin neulonut sukat valmiiksi en varmaan olisi ikinä niitä tullut käyttämään. Sukkiin jäi myös sisäpuolelle aivan kamalat langanjuoksut, joihin varpaat jäi kiinni puettaessa.


Tässä vielä vertailun vuoksi tosiaan siis tuo 4 mm:n puikoilla neulottu Geek socksin alku ja vieressä viime postauksen pöllösukka, jossa käytin 3,5 mm:n puikkoja - selkeästi erottaa kumpi on kauniimpi pinta.


Voi olla, että olen viimeinen neuloja, joka on tajunnut, että 7 veljestä (ja muita sukkalankoja) kannattaa neuloa vähän ohuemmilla puikoilla, mutta itselle tämän hoksaamisesta tuli jotenkin niin ahaa-elämys, että olin ihan pakko kirjoittaa tämä postaus. ;)

Tuon kuvissa olevan sukkatekeleen tosiaan purin pois ja aloitin Geek socksit uudestaan ohuemmasta langasta - malli itsessäänkin on semmoinen, että toimii paremmin ohuemmissa langoissa.

1 kommentti:

  1. Niin vielä tosiaan, Geek socksien ohjehan on itseraidoittuvalle langalle, mutta yritin tässä soveltaa sitä perus-7 veljekselle eri värisiä lankoja käyttäen... :)

    VastaaPoista