maanantai 25. toukokuuta 2015

Coffee for one


Malli: Orapihlaja
Lanka: Novita Kotiväki Huvila, menekki n. 40 g
Puikot: 2,5 mm, reunuksessa virkkuukoukku 3 mm
Koko: halkaisija n. 40 cm
Ravelry: Valkopihlaja


Pakko kai se on tunnustaa, että rakastan neulottuja pitsipöytäliinoja - joskus vielä haluan neuloa oikein ison pöytäliinan oikein ohuella langalla. Nyt aloitin kuitenkin tällaisella helpommalla ja nopeammalla projektilla - Orapihlaja oli tosi mukava neulottava, mallikuvio oli niin yksinkertainen, että periaatteessa telkkaria katsoessakin pystyi neulomaan. Ja koska liina on noin pieni, valmistui se myös ihan muutamassa päivässä.


Parasta liinassa on tuo keskustan tähtikuvio. Reunuksesta en oikein tykkää, koska en osannut tehdä ohjeessa olevia "piikkejä" vaan virkkasin 15 kiinteän silmukan sijaan 5 kiinteää silmukkaa jokaiseen langankiertoon. Liina jäi varsinkin reunasta vähän ruttuiseksi, koska en pingottanut sitä kunnolla - mulla ei ole nuppineuloja - vaan kastelin ja höyrytin höyrysilitysraudalla. Pitää kyllä jossakin vaiheessa pingottaa se vielä oikein kunnolla.


Tämän neuleen myötä syttyi kyllä taas innostus pitsineuleisiin. Mulla on tuota Kotiväki Huvilaa vielä vajaa 60 g, eiköhän siitä jokin pöytäliina synny. Ja varmasti teen tällä Orapihlajan mallilla vielä toisenkin pöytäliinan, jos vaikka punaisen jouluksi niin kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Laitoin noihin spekseihin myös linkin Ravelryn projektisivuuni. Olen Ravelryssä nimellä Shopaholic ja päivitän sinne muistikirjaani ajantasaisempaa tietoa neulomisistani. Siellä on myös kuvia neuleistani keskeneräisinä - blogiini laitan pääasiassa kuvia vain valmiista töistä sekä sellaisia projekteja, jotka eivät ole koskaan valmistuneet. Kannattaa käydä katsomassa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti