torstai 21. toukokuuta 2015

7 shades of sky


Malli: Geek Socks (muunnelluin silmukkamäärin sekä erilaisella kantapäällä ja kärjellä)
Lanka: Regia Stripemania Color (sävy Sky)
Puikot: 2,5 mm

Hahaa! Nyt Geek socksini on valmiit ja kyllä tosiaan kannatti vaihtaa 7 veljestä ohuempaan lankaan, näistä tuli nimittäin aikas ihanat. <3 Jouduin neulomaan vähän pienemmällä silmukkamäärällä kuin ohjeessa, sillä käsialani on löysempää. (Touria varten pitänee opetella se tiukempi käsiala... :)

Sukkien ohje oli minusta turhan monimutkainen. Alussa siis mulla oli ongelmia, kun en millään meinannut tajuta ohjeen kaavion 1. riviä: "nosta silmukka nurin neulomatta lanka takana" tarkoittaa tosiaan vaan, että silmukka siirretään puikolta toiselle ja 1. kerroksella siis neulotaan vain joka neljäs silmukka - miksi pitää esittää asiat niin monimutkaisesti?! Onneksi Ravelryn suomalaisten neulojien ryhmästä sain apua tähän ongelmaan.


Mallissahan on jälkeenpäin tehtävä kantapää, jotta itseraidoittuvan langan raidoitus säilyisi. Suhtauduin varauksella tämmöiseen kantapäähän: kun aikaisemmin olen kokeillut tätä kantapäätä, mulla on jäänyt hirveät reiät kantapään alkamiskohtaan ja kantapäästä on tullut jotenkin "pussittava". En ole myöskään tykännyt kavennussilmukoiden muodostamista "raidoista".

Päätin kuitenkin kokeilla tätä kantapäätä, mutta tein kavennukset sädekavennuksina. Olen viime aikoina käyttänyt sädekavennusta jonkin verran kärkikavennuksena, koska siitähän ei jää niitä raitoja. Ja kyllä ehdottomasti kannatti tämä kantapää, sain varmasti istuvimman kantapään ikinä! :)

Myös kärkikavennukset tein sädekavennuksina, eli tässä sukassa on kärki ja kantapää samanlainen. ;) Ravelrystä löysin vinkin, että kantapää kannattaa tehdä ennen kärkeä, jotta voi sovittaa jalkaterän oikean mittaiseksi - aika yksinkertainen juttu, mutta enpä ollut tätä ennen hoksannut.


Ja nuo Stripemanian värit! En ole ennen ollut sinisen ystävä, mutta viime aikoina sitä on kummasti alkanut tulla vaatekaappiini. Ainoa ärsyttävä asia noissa väreissä oli, kun neuloessa oli tosi vaikea erottaa värinvaihtumiskohtaa noiden kahden vaaleimman sävyn välillä. Ensimmäisellä kerralla ihmettelin, mites tämä raita onkin näin paksu, eikö se väri vaihdukkaan vielä - ai, se vaihtuikin kaksi kerrosta sitten...


2 kommenttia:

 1. Minä opin vasta tänä keväänä, että langan voi nostaa myös "oikein neulomatta". Olen siis aina tehnyt langannostot nurin neulomatta :D

  Onhan sillä toki väliä kummin sen tekee, jos tarkkoja ollaan. Etenkin pitsikuvioissa silmukka kääntyy rumasti, jos nostaa nurin neulomatta ylivetokavennuksessa. Oppia ikä kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan sitä jotakin uutta oppii! :) Pitsineuleessa sillä tosiaan on väliä, kummin päin silmukan nostaa. Mutta on vaan tuo "nurin neulomatta" monimutkainen ilmaisu sille, että siirretään silmukka puikolta toiselle... ;)

   Poista